Ademcoach opleiding “The Wounded Healer”

Ademcoach opleiding "The Wounded Healer":
Een opleidingsjaar waarin je een schat aan kennis en ervaring op gaat doen die je kunt gebruiken:

 • voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en groei
 • voor traumaverwerking
 • en/of om zelf individuele ademcoaching of groepssessies te gaan leren geven.

Ademcoach opleiding “The Wounded Healer”
opleidingsjaar 2025

Opleider: Lars Faber
Taal: Nederlands
Locatie: Oegstgeest

Duur: 1 jaar (7 weekenden)
Aanbetaling:
€ 250,-
Early Bird: Meld jezelf nu aan om te profiteren van een earlybird aanmelding van €2200,- €1895,- (dat is €305,- korting op de normale prijs!)
Declarabel: Ja
Officiële beroepsopleiding: Ja

Informatie PDF downloaden

Ademcoach opleiding agenda 2024:

GROEP  1 (VOL, plaatsing op wachtlijst mogelijk)

12-13 okt ’24 (wknd 1, Lars Faber)
2-3 nov ’24 (wknd 2, Lars Faber)
30 nov/1 dec ’24 (wknd 3, Brenda van Donge)
11-12 jan ’25 (wknd 4, Lars Faber)
15-16 feb ’25 (wknd 5, Brenda van Donge)
15-16 mrt ’25 (wknd 6, Lars Faber)
26-27 apr ’25 (wknd 7, Lars Faber)
Zat 31 mei examen groep 1

GROEP  2 (VOL, plaatsing op wachtlijst mogelijk)

9-10 nov ’24 (wknd 1, Lars Faber)
7-8 dec ’24 (wknd 2, Lars Faber)
18-19 jan ’25 (wknd 3, Maikel Poog)
22-23 feb ’25 (wknd 4, Lars Faber)
29-30 mrt ’25 (wknd 5, Maikel Poog)
3-4 mei ’25 (wknd 6, Lars Faber)
24-25 mei ’25 (wknd 7, Lars Faber)
Zo 1 jun ’25 examen groep 2

Ademcoach opleiding agenda 2025

Groep 1 feb ’25
Locatie Oegstgeest

7-8 feb ’25 (vr-za, Lars & Tanja Faber samen – wknd 1)
22-23 mrt ’25 (za-zo, Lars & Tanja Faber samen – wknd 2)
12-13 apr ’25 (za-zo, Tanja Faber – wknd 3)
17-18 mei ’25 (za-zo, Lars Faber – wknd 4)
4-15 jun ’25 (za-zo, Tanja Faber – wknd 5)
6-7 sep ’25 (za-zo, Lars & Tanja Faber samen – wknd 6)
4-5 okt ’25 (za-zo, Lars & Tanja Faber samen – wknd 7)
Vr 17 okt ’25 examens (hele dag)

De ademcoach opleiding volgen als deelnemer of aspirant: ‘The Breathwork Coach Practitioner’.

Je kunt de ademcoach opleiding op twee manieren volgen. Het verschil? Als aspirant ademcoach doe je het officiële praktijkexamen en volg je de (optionele) oefensessies tussen de weekenden in met medestudenten.

Geen vooropleiding vereist

Er is geen vooropleiding vereist, maar een MBO denk- en werkniveau is wenselijk. Twijfel je hierover neem dan contact met mij op. Nadat je geslaagd bent voor de ademcoach opleiding kun je met een gerust hart zelf sessies geven.

Na slagen voor de ademcoach opleiding krijg je gratis toegang tot reclame en marketing mogelijkheden

Je bent dan (als je dan wilt) aangesloten bij The Breathwork Coach organisatie, je krijgt een diploma en je hebt toestemming om het ‘The Breathwork Coach’ logo op je website en social media uitingen te gebruiken.

Indien je de ademcoach opleiding succesvol afrondt dan val je onder de integriteitscode die we voeren en heb je daaraan te houden (gebaseerd op mijn ervaring binnen De Gewijde Reis en Betty Martin’s Wheel of Consent).

Er is geen financiële verplichting als je het TBC logo voert, je geeft er alleen mee aan dat je opgeleid bent en de integriteit en afstemming hanteert die wij hoog in het vaandel hebben.

Benodigde studietijd voor deze opleiding

De ademopleiding kent 7 weekenden gedurende een jaar (112 uur), inclusief online modules met de inhoud (aanvullend materiaal, niet verplicht), materialen, uitleg en methodieken, mogelijkheid tot stage en een examen (voor degenen die het diploma The Breathwork Coach willen halen en voeren, 2 uur). Omgerekend per week is studiebelasting 3,5 uur.

Lars Faber ademcoach trainer

Ik begon ademwerk avonden en dagen te faciliteren in Den Haag en heb sindsdien (al meer dan 15 jaar inmiddels!) duizenden mensen mogen begeleiden.” – Lars

Mijn persoonlijke verhaal en drijfveer als ademcoach, ademcoach trainer en opleider

Zo’n vijftien jaar geleden begon voor mij het avontuur van het Ademwerk. Ik was burned out, depressief en verslaafd aan zo’n beetje alles waar je verslaafd aan kon zijn. Kort gezegd: levensmoe.

In Frankrijk ontdekte ik tijdens een weeklange Ademtraining het Holotropisch Ademwerk (de internationale ademschool van Dr. Stanislav Grof). Dat veranderde mijn leven enorm. Terug in Nederland ging ik direct aan de slag met het ademwerk, allereerst met mijzelf. Ik deed dagelijks zelf sessies op onze zolder in Den Haag en ging door diepgaande processen, die mij stukje bij beetje hielpen om mijzelf te helen, vitaler te worden en uiteindelijk maakte dat ik de verantwoordelijke vader en ondernemer kon worden die ik wilde zijn en ben.

Ondertussen volgde ik opleidingen, trainingen en workshops in Ademwerk, Sjamanisme, Voice Dialogue, Focusing, Biodanza, Stembevrijding, Brainspotting, Lichaamswerk en Consent. Dat maakte dat ik steeds vrijer werd om ook anderen te begeleiden. Vooral het stemwerk is van onschatbare waarde in het ademwerk: als je zelf geen expressie durft te geven aan je eigen stem en emoties, kun je anderen ook niet overtuigend aanmoedigen om dat te doen.

Dat werd dan ook de essentie van mijn persoonlijke proces, en dat van het begeleiden van anderen, en zal ook de essentie van de jaaropleiding zijn: jezelf bevrijden van schaamte en schuld, oude pijnen vinden en bevrijden en voluit vanuit je essentie durven leven. Jezelf durven laten zien en uiten zoals je bent. Expressie geven aan je diepste wezen, je kracht én je kwetsbaarheid, je humor, je angst, je levenslust en je donkere kanten.

Opleiding informatie PDF downloaden

Informatie PDF downloaden

The Wounded Healer: Het archetype Chiron kent de klappen van de zweep!

Dat is in elk geval mijn persoonlijke pad, daar heb ik zeven boeken over geschreven. Altijd op onderzoek, altijd nederig genoeg blijven om te blijven leren en krachtig genoeg om anderen te helpen en te onderwijzen. Daarom heb ik ook het archetype van Chiron gekozen, The Wounded Healer, als inspirator van deze opleiding. Om door jouw eigen verwondingen een verwonde heler te worden, zoals mijn eigen pad mij ook gevormd heeft. Niet als expert die ergens boven de ander staat.

“Lars is geen goeroe die zichzelf boven de groep verheven voelt” Ademcoach Petra Weide

Als Wound mate, iemand die zelf de schaduw van het leven doorleeft heeft en dáárdoor anderen bij kan staan. Dat is het pad wat ik je te bieden heb en waarvan ik heilig geloof dat de wereld dit soort hulpverleners nodig heeft. Geen experts die ergens hoog op het droge staan, maar krachtige helers die met je de schaduwlanden in durven en er de weg kennen, omdat ze er zelf geweest zijn.

Ademcoach opleider Lars Faber: mijn missie…

Het is mijn missie om zulke krachtige helers op te leiden en met al mijn kennis en ervaring te trainen, zodat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken.

Dat is uiteindelijk ook wat Chiron in de mythologie verlichting van zijn eigen pijn geeft: de wetenschap dat hij anderen een stuk mag helpen op hun pad naar heelwording. Dat is mijn persoonlijke drijfveer om dit mooie werk te doen, mijn zielsmissie.

Ergens meester in worden vereist ervaring en goede begeleiding

Het is zoals in de oude gildes waarin we vroeger een vak leerden: je loopt een tijd als gezel mee met een meester, om al doende lerend zélf het vak eigen te maken en na verloop van tijd zelf meester te worden. Ik neem je daarin graag een tijdje onder mijn hoede, zodat je alle aspecten van het vak kunt ervaren en doorleven, zodat je ze echt grondig leert.

Het is zo gaaf om mensen op te kunnen leiden tot ademcoach!

Zo heb ik in Nederland en in het buitenland (ik ben tijdens dit schrijven in Portugal om een internationale training aan Soul Coaches te geven) al honderden begeleiders mogen trainen en opleiden. Ik vind het echt ontzettend gaaf om anderen te zien groeien en bloeien.

Ademcoaches vertellen over de opleiding:

Ademcoach Petra Weide deelt haar ervaring over de ademcoach opleiding: “De opleiding heeft mijn verwachtingen overtroffen en het helpt mij nog iedere dag. Ik kom nu steeds dieper in mijn lichaam… Dit was voor mij de missing link!”

Ademcoach Martine Goedhart over de opleiding: “Deze ademcoaching opleiding was voor mij heel bijzonder en zelfs een life saver te noemen…”

Ademcoach Maikel Poog over zijn beleving tijdens de ademcoach opleiding: “Deze opleiding is één van de grootste cadeau’s die ik mezelf heb kunnen geven”…

Ademcoach Aaf Grasveld over de opleiding: De opleiding was waanzinnig en voor mijn eigen coachingpraktijk de kers op de taart!”

Meer testimonials:

‘De ademcoach opleiding bracht mij, naast een kans om aan mijn eigen proces te werken met de adem als medicijn, ook een mooie gelegenheid om andere mensen te leren begeleiden in ademsessies. De opleiding gaf mij mooie krachtige tools die ik kan inzetten in mijn eigen sessies. Liefdevol, in veiligheid en verbinding leer je meer over jezelf en over ademwerk. Lars en zijn team begeleiden de opleiding vanuit hun eigen passie voor ademwerk. Dit is enorm voelbaar en had een positieve uitwerking op mij. Ik ben gegroeid als coach en als mens. Super dank daarvoor!’

Mendi

‘Dit is een opleiding die je wilt doen als je ervaringsgewijs wil leren over de bevrijdende en helende kracht van ademen. Onder leiding van een zeer ervaren en inspirerende opleider en een top begeleidingsteam de wondere wereld van de ademhaling verkennen. Ik zeg… doen!’

Corina

‘Iedere therapeut zou zich moeten verdiepen in de Adem. Het maakt je vrij. Het is telkens anders en verrijkend. Je leert je duistere stukjes te omarmen en lief te hebben. Hele Mooie individuele processen.’

Kati (België)

‘Absolute aanrader deze opleiding. Lars geeft een veilige bedding voor alle persoonlijke processen die zich laten zien gedurende de lessen. Vaak de herhaling ‘alles is oké, ongeacht wát zich aandient’. Het zijn stukken die klaar zijn om los gelaten te worden. Hele fijne setting en sfeer en of je het voor jezelf doet, voor anderen of beide, het is een enorme verrijking.’

Edith

‘Het was een fantastische persoonlijke reis. De groep was meer dan fantastisch en de lessen met ademwerk heel mooi en soms confronterend. Ieders proces mocht er zijn, echt zijn, zoals een mens hoort te zijn❤️ Ja ik raad het zeker aan!’

Chantal

‘Deze opleiding raad ik aan aan mensen die flexibel van geest zijn en graag willen ” doen” ipv alles willen ” weten”. Via het lijf ervaren hoe je tot heelheid kunt komen.’

Ademwerk Lars Faber

“Alle kennis die ik opdeed verwerkte ik tot een ademcoach opleiding”

De plantmedicijnen waar ik mee gewerkt heb binnen De Gewijde Reis (een organisatie die ik 15 jaar geleden samen met Tanja Faber heb opgericht) hebben mij enorm veel heling en inzicht gebracht. Op een gegeven moment was dat pad klaar voor mij. De moederplant Ayahuasca gaf mij letterlijk de opdracht: nu heb je het zélf te doen. Ik stortte eerst in een zwart gat, maar herontdekte op een gegeven moment in het donkerste donker het bewuste ademen.

Opleiding informatie PDF downloaden

Informatie PDF downloaden

Ademhalen is leven – een juiste ademhaling is een verrijkt leven

Het mooie van adem is: het is leven. Ons aardse leven begint met adem, en eindigt ermee. Het is overal en altijd beschikbaar. Ik ontdekte en ontwikkelde technieken en meditaties om mijn eigen traumatische jeugdervaringen te verwerken, en ontdekte hoe ongelooflijk krachtig de adem daarbij is. Daarbij leerde ik in mijn vroege jeugd al ademtechnieken uit India (Pranayama) die mij veilig door lastige passages in mijn jeugd hebben geloodst, en in contact brachten met mijn eigen binnenwereld en Bron. Die technieken beoefen ik nog steeds, en leer ik anderen (o.a. in de 21 dagen Ademchallenge ‘Thuiskomen in je binnenwereld) en gaan we uitgebreid beoefenen tijdens dit jaar waarin je het bewuste ademen helemaal eigen gaat maken.

In dat proces mocht ik vervolgens duizenden anderen begeleiden. Het is uiteindelijk de kern van mijn werk geworden, en de basis van de ademopleiding: het dagelijkse liefdevolle contact met jezelf. Met daarbij periodiek intens ademwerk, waarmee je net zo diep en soms zelfs dieper kunt komen als met medicijnplanten, mits je de juiste methodieken, muziek en setting kent en gebruikt. Ik ga je daar de fijne kneepjes van het vak van bijbrengen.

Bewust ademen aanleren als ademcoach

Het belangrijkste van het bewuste ademen is misschien nog wel: je doet het op eigen kracht én het is altijd beschikbaar. Daarom is mijn bedrijfsslogan ook: changing your breath changes everything. Als je de échte kracht van het ademen ontdekt en gaat beoefenen, gaat je hele leven ten positieve veranderen, zoals het dat voor mij deed. En als dat gebeurt, ga je de levens van ontelbare anderen ook kunnen transformeren, en word je oprecht een zielswerker, als Ademcoach.

In the documentaire The Rebirth of the Soul kun je mij als Ademcoach aan het werk zien en leer je meer over mijn visie op dit werk. Als je deze nog niet hebt gezien kun je die hier bekijken:

Jouw profiel: walk the talk

Ik begeleid en train mensen die net als ik de passie voelen om anderen te ondersteunen op hun pad naar heelwording.

Mensen die uitdragen wat ze zeggen en dat echt leven. De vraag die jezelf daarbij kunt stellen is: als ik geen geld voor dit werk zou krijgen, zou ik het dan nog steeds willen doen? Als het antwoord volmondig ‘JA’ is, zit je goed. Even afgezien van het feit dat je prima je betaalde werk kunt maken van Ademcoaching. Waar het mij om gaat is dat je bezield bent, dat je wilt leren, ervaren, hongerig bent om het werk je eigen te maken en je eigen processen aan durft te gaan. Dat je oprecht menselijk geïnteresseerd bent in en afgestemd bent op anderen, zónder jezelf daarin kwijt te raken.

Empathie en autonomie als kwaliteiten

Empathie en autonomie. Dat zijn de kwaliteiten die ik zoek in aspirant Breathwork Coaches. Ik vind die kwaliteiten oneindig veel belangrijker dan de talloze workshops of trainingen die iemand gevolgd heeft. De wereld is al vol genoeg met experts, wat we nodig hebben zijn mensen met een hart. Hoe je dat hart professioneel ontwikkelt en in kan zetten in je werk als Ademcoach leer je in de opleiding. Uiteraard is het raadzaam dat je al het een en ander op het pad van persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan. Als dat nog niet zo is, zal ik je het advies geven om de jaaropleiding eerst als deelnemer te ervaren, eerst je eigen processen door te gaan, en dan pas anderen te gaan begeleiden. 

Opleiding informatie PDF downloaden

Informatie PDF downloaden

Het opleidingsprogramma 2024

Weekend 1: Trauma Release Breathwork®️

– leren hoe je emotionele en energetische blokkaden vindt en kan bevrijden

Dit weekend gaan we met basistechnieken werken uit het ademwerk. Met de biografische vragenlijst die ik heb ontwikkeld krijg je een tool in handen om snel en adequaat samen met jouw cliënten te ontdekken om welke thematiek(en) het gaat.

Methodiek: Focussing

Door de methodiek van Focusing (ontwikkeld door Dr. Eugene Gendlin) gaan we ontdekken waar precies de lading zit die bij het biografisch materiaal hoort waar onze cliënten mee komen. Waar precies zit het in het lichaam, hoe speuren we het op, hoe voelt het, welke woorden passen erbij? Gendlin ontdekte door meta-wetenschappelijk onderzoek dat precies deze vaardigheid (het kunnen focussen op innerlijke processen) maakte of de therapie, welke het dan ook was, succesvol zou verlopen. Daarom kan ademwerk in de therapeutische context voor mij ook niet zonder Focusing, de vaardigheid om te ontdekken en te benoemen wat er in jezelf leeft.

Theorie in de praktijk brengen

We gaan daar veel mee oefenen en werken dit jaar. Als dan de energetische blokkade in het lichaam is gelokaliseerd, gaan we die door middel van de Verbonden Ademhaling (diepe buikadem/borst) energie geven. Niet wegademen, maar omhullen, uitnodigen om op te bouwen, waarna de vastzittende geladen energie gereleased kan worden. We leren hoe je dat op een veilige manier kunt doen, wat een enorme opluchting kan geven en ruimte voor nieuwe levensenergie. 

Weekend 2: Ademwerk en emotionele releases

– leren werken met intense emotionele releases

In de setting zoals die door Dr. Stanislav Grof is ontwikkeld werken we in tweetallen, waarbij de een ademt en het proces ingaat, en de ander ‘sitter’ is. De sitter zorgt voor de veiligheid en containment (veilige ‘omhulling’ of ‘bedding’) van de setting. We doen lange ademsessies (gemiddeld 2,5 uur) en verkennen een andere ademhalingstechniek, die ik ‘chaotisch’ ademen ben gaan noemen. Hoog in de borst en middenrif, in tegenstelling tot de Verbonden Adem die diep in de buik begint. Deze hoge, snelle ademhaling roept vaak hele andere emoties op. Soms angst, soms verdriet, soms irritatie en frustratie en vaak boosheid. Soms ook extatische vreugde! Emoties die er vaak in ons leven niet mochten zijn en die nu in de lange sessies eindelijk de kans krijgen om ‘aan het Licht te komen’, waarna ze bevrijd kunnen worden.

Speciaal samengestelde muziek

De muziek die ik hierbij samenstel is er speciaal op gericht om dit soort gevoelens te wekken. Samen creëren we een veilige én uitdagende setting om dit soort gevoelens en emoties toe te staan. Je leert hier bedding voor creëren, je leert ‘space’ te houden en je leert welke muziek je nodig hebt voor dit proces (en krijgt uiteraard de playlists ter beschikking via de online muziekmodule. Ik ga je in deze module ook uitleggen hoe je playlists creëert voor de verschillende passages in de verschillende vormen van het Ademwerk).

Weekend 3: Shamanic Soul Retrieval

– leren om een krachtige workshop met Soul Retrieval te ondergaan en te leiden, met krachtdier sjamanistische meditatie

Tijdens dit weekend leer je het ontzettend krachtige ritueel van Soul Retrieval, in de uitgebreide vorm met ademwerk zoals ik die de afgelopen jaren ontwikkeld heb. Je ondergaat deze vorm niet alleen, maar leert het leiden, zodat je er zelf workshops in kunt geven. Het is een van de peilers van het diepgaande werk dat ik voor De Gewijde Reis heb mogen ontwikkelen. Het brengt mensen diep verstopte afgescheiden en verloren zielsdelen terug, de essentie van sjamanistische werk. We doen dit zielswerk in kleine groepjes van ongeveer zes mensen.

In de film The Rebirth of the Soul, waar je hierboven (onder het kopje mijn persoonlijke verhaal) de link van vindt, zie je hoe Soul Retrieval in de vorm zoals ik die ontwikkeld heb in zijn werk gaat, en kun je zien wat het met mensen doet. We ontdekken vooral hoe ongelooflijk krachtig het is om als groep te helen, zoals we dat duizenden jaren deden in de oeroude communities waarin we als mens leefden. In onze huidige samenleving zijn we dat kwijtgeraakt, in deze jaaropleiding vind je dat weer terug; de sjamanistische power of the tribe.

Dit weekend wordt gegeven door een van onze co-trainers: Brenda van Donge, Tanja Faber of Maikel Poog; afhankelijk van de groep waarin je zit tijdens de opleiding.

Weekend 4: Core Wound ademwerk

– attachment (vroege hechting aan je opvoeders), Heart Defenders & Core Wound Breathwork met kinesiologie op hechtingsthematieken

In dit weekend gaan we aan de slag met een van de diepste verwondingen: de verwonding die ontstaat door onvoldoende veilige hechting. Angstige of vermijdende hechting is daarbij de leidraad waarmee we relaties in ons leven vormgeven (op de weinige gelukkigen na, die veilig gehecht zijn). In het boek Echte Liefde Aangaan beschreven we (ik ontwikkelde deze methodiek met Chantalle Kamycki) de zes meest voorkomende hechtingsstijlen die we in dat boek Heart Defenders zijn gaan noemen; de verdedigers die voorkomen dat je hart ooit nog een keer zo gekwetst wordt als dat je dat ervaren hebt. Daarmee voorkomen ze echter ook dat je jezelf écht kan verbinden met iemand, er blijft altijd iets tussen jou en de ander staan. Of je klampt je aan iemand vast of duwt die juist bij je weg, en beide strategieën voorkomen echte intimiteit.

Met de test die we ontwikkeld hebben (en die je voor het weekend mag doen, of nu direct via www.thebreathworkcoach.com) ontdek je binnen 10 minuten welke stijl van verdedigen jij hebt. Je kunt dit ook je cliënten laten doen, als voorbereiding op je sessies. In dit weekend duiken we naar de bron van de verlatings- of bindingsangst en leren die door onder andere het door mij ontwikkelde Core Wound Breathwork (met kinesiologie op hechtingsthematiek) en andere ademhalingsoefeningen te transformeren.

Weekend 5: Adem en stembevrijding

– expressie leren geven aan jezelf en anderen

 Ik schreef het al eerder: je kunt anderen pas echt goed begeleiden als je zelf het pad voor bent gegaan. Als jij de lagen van giftige schaamte door bent en je jezelf durft te uiten, voelen anderen dat en kun je ze aanmoedigen om zich ook te uiten. Door middel van stembevrijdingsoefeningen gaan we het keelchakra en andere gebieden in ons lichaam ontdoen van blokkaden, zodat je je vrijuit kunt gaan uiten. Je stem ligt heel dicht bij je adem. Als je je stem durft te gebruiken, kun je prachtige releases mogelijk maken in het ademwerk, zowel voor jezelf als voor je cliënten. We creëren met elkaar een veilige setting om hierin de schaamte te overwinnen en te oefenen vanuit kwetsbaarheid, speelsheid en plezier.

Dit weekend wordt gegeven door een van onze co-trainers: Brenda van Donge, Tanja Faber of Maikel Poog; afhankelijk van de groep waarin je zit tijdens de opleiding.

Weekend 6: Ademwerk & oogposities

– Leren hoe je trauma in het limbisch systeem en het lichaam opspoort en hoe het te

bevrijden met ademwerk

Dit weekend gaan we aan de slag met een prachtige combinatie van technieken. We gaan met oogposities werken (zoals gebruikt wordt in therapeutische interventies als EMDR en Brainspotting). Wetenschappers kwamer erachter dat ten tijde van het ontstaan van trauma onze ogen zich vaak op een bepaalde plek fixeren. Die oogpositie correnspondeert met het gebied in de hersenen, in het limbisch systeem (ook wel de ‘emotionele hersenen’). Als we die plek in de hersenen kunnen localiseren, kunnen we het oorspronkelijk trauma vinden én de plek in het lichaam, en kunnen we via het ademwerk de energie die daar opgeslagen is gaan releasen om ademwerk het trauma te verwerken en te helen. Dit is echt een ongekend krachtige combinatie die ik vorig jaar ontdekt en verfijnd heb, en waar ik echt verbluffende resultaten mee behaal in therapeutische sessies.

Een van de belangrijkste inzichten die je dit weekend gaat ervaren is het werken met de emotionele hersenen, die (in tegenstelling tot het eerder geleerde Focusing) niet met taal toegankelijk zijn. Daardoor hebben mensen vaak het gevoel dat ze niet verder komen met therapeutische sessies: die zijn veelal rond taal georiënteerd. In dit weekend leren we in het taalloze gebied werken waar onze emotionele herinneringen opgeslagen zijn, waardoor je véél effectiever wordt in het ondersteunen van getraumatiseerde mensen en deze adequaat kunt begeleiden.

Weekend 7: Ademwerk & lichaamswerk/Body De-armouring

– Leren hoe je het lichaam van fysieke blokkaden kunt bevrijden door middel van drukpunten

Dit laatste weekend gaan we aan de slag met het fysieke lichaam en gebieden in het lichaam ontdekken waar je door middel van specifieke drukpunten energetische blokkaden kunt ontladen. We doen dit met reden pas aan het einde van de opleiding, zodat je eerst leert om op subtielere wijze te werken, en pas in laatste instantie fysieke interventies toepast. Vooral de skills en kennis ontwikkelen waarom en wanneer je wel en niet intervenieert is ongelooflijk belangrijk. Dit weekend is tevens het laatste weekend en gaan we bekrachtigen en vieren dat een aantal van ons hierna als Ademcoach gaan werken.

Algemene kennis en ervaring die je dit jaar op gaat doen:

 • Ademtechnieken
 • Sharing
 • De werking van het zenuwstelsel en de diverse technieken omte activeren en te kalmeren/ontspannen
 • De Schatkaart van de Ziel (een tool om te ontdekken waar je cliënt zich bevindt in het proces)
 • Empatisch luisteren en afstemmen
 • Mindfulness/Body-Mind connection
 • Lichaamswerk
 • Muziek – keuze en opbouw (je krijg alle afspeellijsten ter beschikking)
 • Opbouw ademsessies
 • Afstemming en begeleiding, consent
 • Beroepshouding
 • Consent

Opleiding informatie PDF downloaden

Informatie PDF downloaden

Praktisch

De opleiding tot ademcoach vindt plaats in onze prachtige trainingslocatie in Oegstgeest, Endegeesterstraatweg 5. Ik werk alleen met locaties waar stevige matrassen (geen yogamatjes) zijn en een uitstekende geluidsinstallatie, waar flink herrie gemaakt kan worden en waar meer dan genoeg privacy is. 

Er zullen maximaal 50 deelnemers aan de jaaropleiding deelnemen. Een fijne groep, divers genoeg om met heel veel verschillende mensen te kunnen werken, en groot genoeg om een stevige dynamiek in het ademwerk mogelijk te maken.

Op zaterdagmorgen beginnen we om 10:00, en eindigen rond 17:00. Zondagmorgen begint ook om 10:00 en eindigt om 17:00. In de weekenden is er zo’n 80% nadruk op zelf ervaren en oefenen, en 20% kennisoverdracht. In de online modules vind je filmpjes en ander materiaal dat de methodieken ondersteunt, waardoor we in de weekenden lekker veel praktisch aan de slag kunnen.

Er zullen ieder weekend ademworkshops zijn waar je het proces ondergaat en waarin je het begeleiden oefent. Ook zijn er sharings, en leer je sharings leiden. Er zijn daarnaast Heartdancing workshops en integratie- en meditatie workshops. Alle workshops staan in het teken van het thema van dat weekend en de jaaropleiding.

Als je een weekend moet missen, kun je dat kosteloos de jaargang later inhalen. 

Kosten van deze ademcoach opleiding

De vergoeding voor de jaartraining inclusief online materiaal en alle weekenden (excl. overnachting en potluck maaltijden) is € 2200 (0% BTW).

Profiteer nu tijdelijk van een earlybird korting van €305,- en betaal geen €2200, maar €1895,-!

Reserveren gaat alleen via aanbetaling. Je kunt dit bedrag in vier termijnen betalen. (Een aanbetaling en drie resterende termijnen). 

De aanbetaling van € 250 maakt dat jouw plaats verzekerd is. Er is momenteel een enorme belangstelling.

Ademcoach opleiding examen en diplomering kosten

De examinering, diplomering en de toestemming om onder de naam The Breathwork Coach te mogen werken (incl vermelding als officieel Ademcoach) vraagt een eenmalige vergoeding van € 350. In het examen zelf begeleid je een cliënt met ademwerk in een sessie onder supervisie van een in het ademwerk getrainde en ervaren examinator.

Tijdens examen van deze ademcoach opleiding zal getoetst worden op de volgende onderdelen:

 • Beroepshouding
 • Uitleg van theoretische achtergrond en technieken
 • Opbouw van een therapeutische band met cliënt
 • Toepassing van de in de opleiding geleerde technieken
 • Begeleiden van emotionele processen
 • Nabespreking

In geval van onvoldoende kwalificatie als beoordeeld door de examinator is er gelegenheid om op een later te bepalen tijdstip het herexamen te doen. Dat vraagt een vergoeding van €350.

Aanmeldprocedure van de ademcoach opleiding

Er is veel belangstelling voor deze ademcoach opleiding en daarom zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveer tijdig jouw plek via deze knop:


Co-trainers The Breathwork Coach

Tanja Faber

Tanja Faber (1969)

Tanja is mede oprichter van De Gewijde Reis en al bijna 20 jaar actief in het organiseren, begeleiden en leiden in het veld van persoonlijke ontwikkeling, innerlijk kind werk en trauma healing.

Ze leidt al vele jaren de (internationale) Soul Coach opleiding in Nederland en Portugal en de Heartdancing® opleiding. Haar passie is dansen, waar de Heartdancing® uit is ontstaan, wat in alle trainingen en retraites een belangrijk onderdeel is om mensen te verbinden met zichzelf en elkaar. 

Opgeleid als bedrijfseconoom en secretaresse, maar in 2004 de totale ommekeer gemaakt naar het werken vanuit haar hart en ziel.  Ze heeft in de loop der jaren diverse trainingen gevolgd in (holotropisch) ademwerk, focusing, wheel of consent, biodanza, tantra, Queenscode, dearmouring en meer. Tanja is een praktijk mens en werkt voornamelijk ervaringsgericht. Door ervaren, leren en groeien. Tanja is vanuit Human Design een Reflector, ziet mensen écht, spiegelt en bij haar voelt men zich welkom. Ze is een community builder en zet een veilig veld neer waarin alles welkom is. Tanja houdt van het werken met groepen, de dynamiek die erin plaatsvindt en stimuleert ieder zijn eigen uniciteit te vinden, pad te lopen en zichzelf te dragen. Ze is krachtig, durft zich kwetsbaar op te stellen, is liefdevol en toegewijd.Samen met Lars, haar levenspartner, zetten ze prachtige activiteiten neer die mensen verbindt met zichzelf en elkaar. Het leven leven vanuit het hart, waar heling plaats kan vinden en je bevrijding van binnenuit creëert.  Beiden stimuleren ze het volgen van je dromen en passie, iets wat zij inmiddels al 20 jaar doen. Volg jóuw pad, jóuw weg en durf te kiezen wat jou blij en gelukkig maakt. We inspireren je graag!

Maikel Poog

Mijn naam is Maikel Poog, geboren in 1987, wonende in Heerhugowaard. Graag stel ik mij aan jullie voor. Adem en-lichaamswerk heeft een bijzonder waardevolle impact op mijn leven gehad en blijft het hebben tot de dag van vandaag. Ik ken een tijd waar overprikkeling en co-dependency jarenlang mijn dagen kleurde waardoor ik maar niet van tweede burn-out wist te herstellen.

Het ademwerk veranderde alles. Het opende innerlijke gebieden welke voorheen ontoegankelijk voor me waren.

Ik leerde daar mijn schaduw kennen en al wat ooit te veel voor me was om te doorvoelen. Onder de begeleiding van twee liefdevolle Teachers werd het me steeds duidelijker dat wij zelf zorg hebben leren te dragen voor de kwetsbare innerlijke gebieden waarmee je door het ademen in contact komt. Dit pad van trauma release en menswording is inmiddels een way of life geworden. De vruchten van dit werk zijn buitengewoon waardevol en voor mij met geen pen te beschrijven. Wél kunnen we het samen gaan ervaren.

Ik heb het genoegen als co-trainer met Lars een stukje met jullie te mogen oplopen. Tijdens de opleiding ondersteun ik Lars bij verschillende onderdelen. Daarnaast zal ik delen van de teaching, diverse Heartdancing en sommige opleidingsweekenden voor jullie verzorgen.

Ik zie er enorm naar uit jullie te ontmoeten en te ondersteunen om dit bijzondere werk je steeds meer eigen te gaan maken.

Warme groet!
Maikel

Brenda van Donge

Hai ik ben Brenda van Donge, co-trainer bij The Breathwork Coach Opleiding van Lars Faber. Ik ben 53 jaar en moeder van 3 kinderen. Een sterke verbinder, doorzetter met een warme en enthousiaste persoonlijkheid.

Als Adem-en Systemisch coach begeleidt ik mensen in diepe transformatie processen, en werk ik met dat wat zich in het moment aandient.

Ik heb een sterke helicopter vieuw en doorzie vaak patronen. Het in beweging brengen wat gezien en doorleefd mag worden i.p.v. het wegstoppen is echt mijn kracht. Door Ademwerk, Dansen en Opstellingen heb ikzelf ondervonden hoe waardevol dit is.  Door mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen als docent, trainer en als therapeut vanuit mijn eigen praktijk  Just B. heb ik veel mogen leren en ervaren. Ik ben dan ook enorm dankbaar voor al die mooie mensen die ik hierin heb leren kennen.

De opleiding tot Ademcoach was voor mij echt life-changing.

Wat ik echt zo magisch vind aan de opleiding is dat je wordt uitgenodigd ruimte te maken voor wat er in je lichaam ligt opgeslagen aan bevriezingen op celniveau. En waarbij je wordt uitgenodigd om met je lijf de beweging af te maken , zodat er ruimte komt voor ontspanning. De kracht van de Ademcoach Opleiding ligt ook in de  unieke, diepgaande methodes die Lars heeft ontwikkeld, die worden ingezet als voorbereiding voor de ademsessies en zorgen ervoor dat je echt bij diep verstopte delen in jezelf kan komen.

De bevrijding en release die ik hier heb ervaren was voor mij echt next level.

Methoden die ik graag inzet zijn o.a.transactionele analyse, geweldloze communicatie, voice-dialogue, focussing, emdr, de universele wetten en de chakra’s. Daarnaast ben ik ook Heartdancing facilitator, wat ik voornamelijk gebruik in groepen bij retreats en ademdagen.

Ik heb een sterke helicopter vieuw en doorzie vaak patronen. Het in beweging brengen wat gezien en doorleefd mag worden i.p.v. het wegstoppen is echt mijn kracht. Door Ademwerk, Dansen en Opstellingen heb ikzelf ondervonden hoe waardevol dit is.  Door mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen als docent, trainer en als therapeut vanuit mijn eigen praktijk  Just B. heb ik veel mogen leren en ervaren. Ik ben dan ook enorm dankbaar voor al die mooie mensen die ik hierin heb leren kennen.

Zo’n 15 jaar geleden besloot ik dat ik wilde gaan leven. Hoe nog geen idee. Door echt te gaan luisteren naar dat stemmentje diep van binnen, samen met de moed die ik in de loop der jaren had verzameld, besloot ik dat het tijd werd het roer om te gooien en echt voor het leven te kiezen waar ik voor bedoeld was. En zoals dat zo vaak gaat besloot het leven me een handje te helpen. Door een scheiding, ziekte en verlies werd dat proces versneld. Daar ben ik dankbaar voor. Het heeft ervoor gezorgd dat ik ben gaan leven vanuit mijn hart.

Heel dankbaar dat ik daarin mensen mag ontmoeten, authentiek en vanuit gelijkwaardigheid.

Ik zie je heel graag bij de The Breathwork Coach Opleiding!
Brenda

Onder voorbehoud

Alle informatie op deze pagina is onder voorbehoud en onderhevig aan eventuele wijzigingen.

Klachtenprocedure

Als je niet tevreden bent over de ademcoach opleiding, onze dienstverlening of een klacht hebt dan zullen we er alles aan doen om zo snel mogelijk in gesprek te gaan en te kijken hoe we samen de klacht kunnen oplossen. Hier vind je de klachtenprocedure.

The Wounded Healer, Ademcoach opleiding, The Breathwork Coach © 2024

Lees voordat je besluit om deel te nemen het leercontract

Leercontract ademcoach opleiding
The Wounded Healer

The Breathwork Coach

Artikel 1: Totstandkoming van de overeenkomst

De overeenkomst voor het volgen van de jaaropleiding tot ademcoach komt tot stand door schriftelijke bevestiging door The Breathwork Coach aan de deelnemer/student van diens aanmelding via de webshop.
Deelnemers hebben na aanmelding een bedenktermijn van 14 dagen. In deze 14 dagen kan de aanmelding ingetrokken worden door een mail te sturen naar info@thebreathworkcoach.com

Deze overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van de opleiding.

Artikel 2: Inbegrepen begeleiding en diensten

De ademcoach opleiding kent 7 weekenden gedurende een jaar, 7 online modules, materialen, uitleg en methodieken, intervisiegroepen, mogelijkheid tot stage, dagelijkse persoonlijke ademsessies (15-30 min.), oefencliënten en een examen (voor degenen die het diploma The Breathwork Coach willen halen en voeren).

Alle werkvormen, muziek en materialen zullen ter beschikking worden gesteld en mogen door de deelnemers van de ademcoach opleiding gebruikt worden.

Artikel 3: ademcoach opleidingskosten

De kosten voor de ademcoach opleiding inclusief online materiaal en alle weekenden (excl. overnachting en potluck maaltijden) bedraagt € 2200 (incl. BTW).

Je kunt dit bedrag in vier termijnen betalen (aanbetaling en drie resterende termijnen).

Betaling geschied via de website: 

Artikel 4: Annuleringsvoorwaarden

 • De aanbetaling is niet restitueerbaar. Pas na volledige betaling is je plek gereserveerd.
 • Bij annulering korter dan 3 maanden voor de start van de ademcoach opleiding wordt 65% van het totaalbedrag minus de aanbetaling gerestitueerd. Bij annulering korter dan 8 weken voor de start van de opleiding wordt 35% van het totaalbedrag gerestitueerd minus de aanbetaling. Bij annulering korter dan 2 weken voor start van de opleiding wordt niets gerestitueerd.
 • Bij annulering kan de deelnemer na afstemming met The Breathwork Coach, iemand anders in de plaats laten komen, mits diegene voldoet aan de toelatingseisen voor deelname.

Artikel 5: Copyright en eigendomsrecht

Het copyright en eigendomsrecht van al het materiaal berust bij The Breathwork Coach en er mag niets naar derden verspreid worden zonder toestemming hiervoor van The Breathwork Coach.

De deelnemer aan de opleiding mag alle materialen die hem tijdens en na de opleiding worden verstrekt slechts gebruiken voor eigen gebruik of gebruik in eigen praktijk.

Artikel 6: Condities bij ziekte

In geval van ziekte van de trainer zal er een vervangende trainer gezocht worden. Mocht dit niet lukken dan zal het weekend doorgeschoven worden.

In geval van ziekte van een deelnemer bestaat er de mogelijkheid om het gemiste weekend in de opleiding van het jaar daarop in te halen.

Artikel 7: Condities wanneer de opleiding onverwacht niet doorgaat

Als een weekend van de jaaropleiding onverhoopt niet door kan gaan, wordt er een nieuwe datum en/of locatie afgesproken wanneer dit weekend ingehaald kan worden.

Artikel 8: Communicatie

Bij vragen over de studie, studiebegeleiding, of roostering kun je ons bereiken op info@thebreathworkcoach.com

Artikel 9 Examen en diplomering kosten

De examinering, diplomering en de toestemming om onder de naam The Breathwork Coach te mogen werken (inclusief vermelding als officieel Ademcoach) vraagt een eenmalige vergoeding van € 350. In het examen zelf begeleid je een cliënt met ademcoaching in een sessie onder supervisie van een in het ademwerk getrainde en ervaren examinator. Er zal getoetst worden op de volgende onderdelen:

 • Beroepshouding
 • Uitleg van theoretische achtergrond en technieken
 • Opbouw van een therapeutische band met cliënt
 • Toepassing van de in de opleiding geleerde technieken
 • Begeleiden van emotionele processen
 • Nabespreking

In geval van onvoldoende kwalificatie als beoordeeld door de examinator is er gelegenheid om op een later te bepalen tijdstip het herexamen te doen. Dat vraagt een vergoeding van € 250.

Artikel 10

De privacyverklaring zoals gedefinieerd voor The Breathwork Coach is van toepassing voor docenten en studenten van de ademcoach opleiding.

Opleiding informatie PDF downloaden

Informatie PDF downloaden

Direct toegang tot:

Ademcoach opleiding informatie PDF ontvangen

ademwerk logo wit

Ademcoach opleiding 2025